Aquesta només utilitza cookies tècniques que no impliquen el tractament de dades personals. Més informació

El Gremi d’Empreses de Pintura de Barcelona i Comarques

Història

El Gremi d'Empreses de Pintura de Barcelona i Comarques té els seus orígens en l’any 1899. És una Entitat sense afany de lucre, que representa i defensa els interessos de les empreses de pintura i professionals pintors de Barcelona i Comarques davant les diferents administracions.

L’amor a l’Entitat dels nostres antecessors i la memòria i l’antiguitat d’alguns d’ells ens han fet conèixer els inicis del Gremi i sabem que en la Barcelona de finals de segle, un grup d’amics i companys de professió es van reunir entre ells i van crear una unió per a l’ajuda mútua en el desenvolupament de les seves activitats i la dignificació de l’ofici de pintor, creant el que és avui en dia el Gremi de Pintors. El Gremi agrupa els Mestres Pintors que en llurs respectives empreses han sabut conservar les tècniques tradicionals del nostre ofici, assimilant i posant a la pràctica alhora, les noves tendències dels temps actuals.

Acull també els professionals autònoms pintors desitjosos de perfeccionar-se en l’ofici i que troben en el Gremi tot el recolzament i l’ajuda necessària per a realitzar les seves feines. De les empreses de pintura acreditades des de fa anys i dels autònoms empresaris pintors, en resulten professionals capacitats i responsables, capaços de donar resposta a les exigències que el mercat actual imposa.

El Gremi
El Gremi

El 18 d’octubre és el Patró dels Pintors, Sant Lluc Evangelista. Una Festivitat que el Gremi celebra anualment el divendres més proper al 18 d’octubre amb una missa en honor dels socis i familiars difunts i un sopar de gala, amb ball i un sorteig d’obsequis cedits per les cases de pintura.

El nostre objectiu

El Gremi d'Empreses de Pintura de Barcelona i Comarques, conscient que en els temps que corren existeixen molts pintors que no estan degudament legalitzats i que tenen una escassa professionalitat, aconsella que sempre que es desitgi qualitat, responsabilitat i garantia, es recorri a les empreses de pintura agremiades.

El Gremi té la seva pròpia Escola Taller de Reciclatge de Mestres Pintors on s’imparteixen Cursos de perfeccionament i de les diferents especialitats de l’ofici, completament gratuïts per als associats i pels seus treballadors. També es realitzen demostracions de nous productes que apareixen al mercat. Això és gràcies a la subvenció de la nostra Fundació Privada Sant Lluc dels Mestres Pintors.

També disposa de la Revista Pintors, que va néixer l’any 1961 com a mitjà de difusió del Gremi i que es distribueix als Gremis de Pintors-Decoradors de tot Catalunya, Gremis de la construcció, col·legis d’arquitectes, cases de decoració, administradors de finques i diverses associacions afins de la resta d’Espanya i Europa.

El Gremi

El Gremi forma part de la Federació de Gremis de Pintors de Catalunya, Fepic, una Entitat que reuneix els quatre gremis de pintors de les diferents províncies catalanes: Gremi de Pintors de Tarragona-Terres de l’Ebre, Gremi Provincial de pintors de Girona, Gremi de Mestres Pintors de Lleida i Gremi d’Empreses de Pintura de Barcelona i Comarques.

Aquesta Entitat té la seu al nostre gremi i entre d’altres activitats un cop a l’any celebrem la Diada del Pintor Català que reuneix als diferents socis de tots els gremis catalans de pintors i es realitza una jornada d’amistat amb una excursió i dinar de germanor a la província organitzadora de la Diada. Un cop l’any cadascun dels gremis n’és l’organitzador.

Diada del Pintor Català

Contacte

Tens alguna pregunta?
T'ajudem: 93 488 12 88