Aquesta només utilitza cookies tècniques que no impliquen el tractament de dades personals. Més informació
Cursos del Gremi de pintors

Cursos del Gremi de pintors

Curs de tadelakt, una tècnica ancestral d'estuc a la calç

Dates: del 24 de gener al 28 de febrer
Horari: dissabtes de 9.00 a 18.00 hores
Professor: JOAN NIETO
El curs pretén iniciar els alumnes en un ofici ancestral d’estuc a la calç que encara es practica habitualment al Marroc, i que està arribant amb força a Europa com a tècnica artesanal d’alta decoració, amb el valor afegit d’estar composat únicament de materials ecològics (calç, diferents granulometries de marbre, terres naturals i sabó negre).
El tadelakt es un recobriment altament decoratiu, impermeable, d’acabat llis i lleugerament setinat. Els alumnes realitzaran mostres de diferents mides, arestes, cantonades, formes complexes, ect...

PROGRAMA DESENVOLUPAT DELS CONTINGUTS

Objectius 
- Conèixer el cicle de la calç.
- Introducció a la història d’aquest ofici.
- Conèixer les eines i els materials propis de l’ofici del tadelakt.
- Distingir els diferents suports que ens podem trobar i aprendre la manera de preparar-los per a la aplicació de l’estuc.
- Conèixer els diferents tipus d’acabat que ens ofereix aquest ofici.
- Aprendre a solucionar els principals problemes propis de l’aplicació del tadelakt. 

Tècniques ensenyades

- Tadelakt acabat llis en mostres de diferents mides.
- Aplicació de tadelakt sobre una aresta.
- Aplicació de tadelakt sobre una cantonada.
- Aplicació de tadelakt sobre formes complexes.

Metodologia

Aquest curs és principalment pràctic , tot i que, el primer dia es dedica a la teòrica, per aprendre el cicle de la calç i fer una petita introducció a la història del tadelakt.
Mitjançant la realització de diverses mostres sobre plaques de guix, l’alumne obtindrà els coneixements i recursos necessaris per a poder realitzar les seves primeres feines senzilles de prova.

Demana informació

Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@gremipintors.com. Informació addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privadesa. " Llegir la política de privacitat.