Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Cursos del Gremi de pintors

Cursos del Gremi de pintors

Curs de tadelakt, una tècnica ancestral d'estuc a la calç

Dates: del 24 de gener al 28 de febrer
Horari: dissabtes de 9.00 a 18.00 hores
Professor: JOAN NIETO
El curs pretén iniciar els alumnes en un ofici ancestral d’estuc a la calç que encara es practica habitualment al Marroc, i que està arribant amb força a Europa com a tècnica artesanal d’alta decoració, amb el valor afegit d’estar composat únicament de materials ecològics (calç, diferents granulometries de marbre, terres naturals i sabó negre).
El tadelakt es un recobriment altament decoratiu, impermeable, d’acabat llis i lleugerament setinat. Els alumnes realitzaran mostres de diferents mides, arestes, cantonades, formes complexes, ect...

PROGRAMA DESENVOLUPAT DELS CONTINGUTS

Objectius 
- Conèixer el cicle de la calç.
- Introducció a la història d’aquest ofici.
- Conèixer les eines i els materials propis de l’ofici del tadelakt.
- Distingir els diferents suports que ens podem trobar i aprendre la manera de preparar-los per a la aplicació de l’estuc.
- Conèixer els diferents tipus d’acabat que ens ofereix aquest ofici.
- Aprendre a solucionar els principals problemes propis de l’aplicació del tadelakt. 

Tècniques ensenyades

- Tadelakt acabat llis en mostres de diferents mides.
- Aplicació de tadelakt sobre una aresta.
- Aplicació de tadelakt sobre una cantonada.
- Aplicació de tadelakt sobre formes complexes.

Metodologia

Aquest curs és principalment pràctic , tot i que, el primer dia es dedica a la teòrica, per aprendre el cicle de la calç i fer una petita introducció a la història del tadelakt.
Mitjançant la realització de diverses mostres sobre plaques de guix, l’alumne obtindrà els coneixements i recursos necessaris per a poder realitzar les seves primeres feines senzilles de prova.

Demana informació

Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a info@gremipintors.com. Informació addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç de Política de Privadesa. " Llegir la política de privacitat.